Postanowiłam przygotować sajgonki w domowym zaciszu Swej kuchni,
przepis jest Mój własny skomponowany przeze mnie.Jeśli ktoś z Was lubi
takie smaki to polecam,to dużo nie kosztuje produkty są dostępne w
każdym sklepie .Z przepisu wychodzi 20 sajgonek i przede wszystkim są
smaczne.
Składniki na 20 sajgonek :
2x papier ryżowy,2x zupka chińska vifon o smaku krewetek,sos tao tao
słodko-kwaśny,opakowanie chińskiej mieszanki,olej do smażenia.
Przygotowanie :
Makaron z zupek zaparzamy bez przypraw,warzywa dusimy na patelni do
miękkości,mieszamy wszystko razem dodajemy przyprawy z zupki chińskiej i
4 łyżki sosu.Papier ryżowy płuczemy pod ciepłą wodą po jednym listku(Ja
pierwsze opakowanie zmarnowałam bo zalałam listki makaronu gorąca wodą i
się posklejały)Na każdy pojedynczy listek nakładamy czubatą łyżkę
farszu i zawijamy jak krokiety.
Na koniec przygotowane sajgonki wrzucamy na rozgrzany olej,po około 3
sztuki żeby się nie posklejały i smażymy aż się zarumienią.
Podjemy na talerzu z sosem tao tao. Mniam
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz