Blog kulinarny ?? Hmm .. Czemu nie - każdy w swoim życiu musi próbować czegoś nowego . Zwłaszcza że ciężko mi się zdecydować kim tak naprawdę chciałabym zostać , jaki zawód wybrać . A gotowanie?? To moja pasja . Zawsze gotowałam , próbowałam , wymyślałam . Wiec teraz postanowiłam przenieść swoje myśli na "papier" nabrać doświadczenia i wziąć udział w jakimś programie kulinarnym co jest moim marzeniem .
czwartek, 18 września 2014
Papryka faszerowana mięsem i kaszą jęczmienną
Składniki:
3 papryki różnego koloru,pół kg mięsa mielonego,1 woreczek ugotowanej kaszy jęczmiennej,1 puszka kukurydzy,pół łyżeczki bazylii oregano,sól pieprz i papryka ostra do smaku,garść kopru,pół cebuli.
Sos:
2 duże pomidory,łyżka śmietany 18%,szczypta soli.
Przygotowanie:
Mięso przekładamy do dużej miski dodajemy ugotowaną kaszę odsączoną kukurydzę doprawiamy do smaku aby smak był wyraźny,dodajemy drobno pokrojoną podsmażoną cebulę.
Wszystko dokładnie mieszamy i nakładamy w umyte przekrojone na pół i wyczyszczone z gniazd papryki.
Układamy w naczyniu żaroodpornym.
Sos :
Pomidory pokrojone w kostkę podsmażamy na patelni do miękkości doprawiamy solą na koniec łyżka śmietany .
Na koniec zalewamy przygotowanym sosem i pieczemy w nagrzanym piekarniku około 30 min aż papryki zaczną się marszczyć :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Uwielbiam wszelakie faszerowane warzywka .. przepyszne połączenie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo i polecam :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam faszerowaną paprykę, Twoja wygląda apetycznie, szczerze to jeszcze z kaszą nie robiłam, tylko z ryżem.
OdpowiedzUsuńPolecam moją wersję do wypróbowania
http://dobre-rady-pomoc.blogspot.com/2014/02/przepis-pieczona-papryka-faszerowana.html
Ja z kaszą robiłam teraz pierwszy raz dla odmiany :) Smaczna była :)
OdpowiedzUsuń