"Marilyn"
Zamierzam również zrobić słynne Pankejki ale to już wkrótce.
Hamburgery bardzo mi smakowały gdybym tyko mogła osobiście odwiedziła bym ta restaurację i posmakowała ich pyszności :)
A nawet wszystkie restaurację po rewolucjach bo jestem bardzo ciekawa jak sobie radzą i jak smakują ich potrawy.Jestem wielką fanką Magdy Gessler i kuchennymi rewolucjami jakimi się zajmuję :)
Przepis:
pół kg wołowiny zmielonej,1 cebula,3 łyżeczki musztardy chrzanowej,3łyżeczki sosu chilli,prażona cebulka,ser plastry,bułki do hamburgerów,pieprz,1 łyżeczka suszonego imbiru,sałata,pomidor,1 czerwona cebula,ketchup,majonez,musztarda,woda.
Przygotowanie:
Mięso wkładamy na miskę dajemy posiekaną w drobną kostkę cebulę,musztardę,sos chilli,imbir,pieprz mieszamy w trakcie dodajemy 1/4 szklanki wody która zwiąże kolagen wołowiny,na koniec dodajemy około 2 łyżek uprażonej cebulki,wyrabiamy na gładką masę.Formujemy w nie za grube kotlety i smażymy na patelni z niewielką ilością oleju z obu stron 4-5 minut.
Bułeczki podpiekamy w rozgrzanym piekarniku aż będą chrupiące.Smarujemy majonezem kładziemy sałatę,kotleta posmarowanego musztardą i ketchupem,pomidor,cebula,przykrywamy wierzchem bułki posmarowanym majonezem.
Smacznego :)
Byłam nawet w tym Marylin'ie. Burgery boskie, podobne jak Twoje. Tyle, że domowe na pewno smaczniejsze :)
OdpowiedzUsuńO super :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)