Blog kulinarny ?? Hmm .. Czemu nie - każdy w swoim życiu musi próbować czegoś nowego . Zwłaszcza że ciężko mi się zdecydować kim tak naprawdę chciałabym zostać , jaki zawód wybrać . A gotowanie?? To moja pasja . Zawsze gotowałam , próbowałam , wymyślałam . Wiec teraz postanowiłam przenieść swoje myśli na "papier" nabrać doświadczenia i wziąć udział w jakimś programie kulinarnym co jest moim marzeniem .
czwartek, 18 września 2014
A'la Bounty
Składniki:
pół szklanki wody,pół szklanki cukru,3 opakowania herbatników szkolnych,5 sucharków,2 łyżki kakao rozpuszczalnego,pół kostki masła.
Krem kokosowy:
3/4 kostki masła śmietankowego,pół szklanki cukru pudru,200g wiórek kokosowych.
Przygotowanie:
herbatniki i sucharki mielimy przez maszynkę.Wodę z cukrem,masłem i kakao zagotowujemy aż składniki się połączą.Zdejmujemy z ognia i dodajemy pokruszone herbatniki i suszarki mieszamy wszystko na gładką masę którą wylewamy na papier do pieczenia i uklepujemy w prostokąt posmarowanymi rękami olejem aby masa się nie przyklejała.Odstawiamy do lodówki do całkowitego wystudzenia.
W tym czasie przygotowujemy krem :
Masło ucieramy z cukrem i wiórkami na gładką masę.
Następnie rozsmarowujemy krem na wystudzonym już cieście zawijamy i odstawiamy do lodówki na min 3 h.
Smak bardzo przypomina batonik bounty :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Smakowicie, wyśmienite, palce lizać :-)
OdpowiedzUsuńDziękuje :)
OdpowiedzUsuń