Blog kulinarny ?? Hmm .. Czemu nie - każdy w swoim życiu musi próbować czegoś nowego . Zwłaszcza że ciężko mi się zdecydować kim tak naprawdę chciałabym zostać , jaki zawód wybrać . A gotowanie?? To moja pasja . Zawsze gotowałam , próbowałam , wymyślałam . Wiec teraz postanowiłam przenieść swoje myśli na "papier" nabrać doświadczenia i wziąć udział w jakimś programie kulinarnym co jest moim marzeniem .
środa, 3 września 2014
Kugiel
Składniki:
2 kg ziemniaków,2 szklanki mąki,pół kg wędzonej pachwiny,3 małe cebule,2 jajka,1 łyżka vegety,sól pieprz do smaku.
Przygotowanie:
Obrane i umyte ziemniaki ścieramy na tarce o małych oczkach,pachwinę z cebulę drobno kroimy i podsmażamy doprawiamy 1 łyżką vegety.Do ziemniaków dajemy mąkę, jajka podsmażoną cebulę z pachwiną mieszamy doprawiamy obficie sola i pieprzem.Przelewamy masę do blaszki i pieczemy 1,5-2 godziny w 180stopniach.Po upieczeniu kroimy kugla w paski i podsmażamy na rozgrzanym oleju z oby stron na złoty kolor.Podajemy z surówką z kiszonej kapusty lub http://smaakowicie.blogspot.com/2014/07/surowka-obiadowa.html
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz