Blog kulinarny ?? Hmm .. Czemu nie - każdy w swoim życiu musi próbować czegoś nowego . Zwłaszcza że ciężko mi się zdecydować kim tak naprawdę chciałabym zostać , jaki zawód wybrać . A gotowanie?? To moja pasja . Zawsze gotowałam , próbowałam , wymyślałam . Wiec teraz postanowiłam przenieść swoje myśli na "papier" nabrać doświadczenia i wziąć udział w jakimś programie kulinarnym co jest moim marzeniem .
niedziela, 21 września 2014
Żurawina do słoika na zimę
Najprostszy i najszybszy sposób jaki znam na zrobienie bardzo bogatej w witaminy żurawiny.Cierpkie jagody żurawiny zawierają sporo cytrynianów, które mogą ograniczać powstawanie złogów szczawianowo-wapniowych. Dlatego regularne picie dużej ilości soku żurawinowego pozwala zapobiegać powstawaniu kamieni nerkowych, ale także je rozpuszczać.Co więcej, żurawina ma działanie antybakteryjne i może zwalczać infekcje dróg moczowych. Żurawina hamuje przyleganie bakterii E.coli do ścian komórkowych dróg moczowych, ogranicza ich namnażanie i ułatwia wydalanie.
Także nie pozostaję Wam nic innego jak zrobienie sobie chodź odrobinę tych pyszności.
Składniki:
Pół kg żurawiny i pół kg cukru.
Przygotowanie:
Żurawinę mielimy przez maszynkę lub w robocie kuchennym dodajemy cukier i mieszamy jeszcze do połączenia składników.Nakładamy w wyparzone słoiki i odstawiamy w chłodne miejsce na zimę :)
Gotowe :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz