

Składniki na 20 sajgonek :
2x papier ryżowy,2x zupka chińska vifon o smaku krewetek,sos tao tao słodko-kwaśny,opakowanie chińskiej mieszanki,olej do smażenia.
Przygotowanie :
Makaron z zupek zaparzamy bez przypraw,warzywa dusimy na patelni do miękkości,mieszamy wszystko razem dodajemy przyprawy z zupki chińskiej i 4 łyżki sosu.Papier ryżowy płuczemy pod ciepłą wodą po jednym listku(Ja pierwsze opakowanie zmarnowałam bo zalałam listki makaronu gorąca wodą i się posklejały)Na każdy pojedynczy listek nakładamy czubatą łyżkę farszu i zawijamy jak krokiety.
Na koniec przygotowane sajgonki wrzucamy na rozgrzany olej,po około 3 sztuki żeby się nie posklejały i smażymy aż się zarumienią.

Podjemy na talerzu z sosem tao tao. Mniam

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz