środa, 30 lipca 2014

Duszone mięso z cebulą.

Mój mąż je wprost uwielbia,wczoraj mu smażyłam i postanowiłam podzielić się z Wami tym przepisem.






Potrzebne będzie :
Pół kg łopatki wieprzowej lub szynki,4 cebule,pół szklanki wody,łyżka przyprawy do gulaszu kamis,pół łyżeczki kminku mielonego,2 liście laurowe,3 ziarenka ziela angielskiego,sól i pieprz do smaku.

Przygotowanie:
Umyte i osuszone mięso kroimy w nie dużą kostkę,posypujemy mąką i porcjami podsmażamy na patelni(nie wrzucamy wszystkiego na raz bo nie będą złociste).
Całe podsmażone mięso wrzucamy na patelnie doprawiamy przyprawą do gulaszu,kminkiem,solą,pieprzem,liściem laurowym i ziarenkiem angielskim,wlewamy pół szklanki wody i dusimy około 15 min.
Po tym czasie mięso jest już miękkie więc dodajemy cebulę pokrojoną w talarki,zakrywamy  pokrywą i dusimy na wolnym ogniu około 10 min.
Po tym czasie mięso jest już gotowe :)

Także Pozdrawiam i Życzę smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz